bllog

Blog

Omdat wij graag delen wat er leeft in onze voorzieningen en in de zorgsector, schrijven wij geregeld blogs. Op die manier houden wij jou op de hoogte van alle nieuwigheden en tonen wij graag waarmee wij bezig zijn. Naaste familieleden van bewoners krijgen zo een unieke kijk in de wereld van zorg en welzijn.

Samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Help je mee aan het creëren van een warme, verbonden gemeenschap?

Eenzaamheid aanpakken begint met eenvoudige, liefdevolle gebaren. Of het nu gaat om een vriendelijk 'hallo', een telefoontje naar een oude bekende, of het buitenzetten van de vuilnisbak voor de buurman – elk gebaar telt!

Samen kunnen we bruggen bouwen, harten verwarmen en eenzaamheid aanpakken. Maak jij samen mee het verschil? 

10 jaar Haerlebout en Duinroos! 

 

Om die reden werd er op 28 juni een ganse feestdag georganiseerd! ’s Middags konden bewoners en medewerkers genieten van een heerlijke BBQ met een optreden en aansluitend een dessertbuffet. ’s Avonds ging Squatina voor een gezellig samenzijn met alle medewerkers van Haerlebout met een toffe quiz!

Hartelijk wonen en werken in een unieke omgeving -> daar gaan wij voor!

In het woonzorgcentrum Engelendale is er een werkgroep aandachtspersonen. Met het mooie weer die op ons afkwam was het idee ontstaan om een tuinproject op te richten in samenwerking met de bewoners.

In de eerste week van juni hadden wij een leuk intermezzo om de zomer goed te starten!

Vanuit de werkgroep maaltijdgebeuren ’t Ponton en Haerlebout kwam het idee om een gezond ontbijt te organiseren! Weg met de witte pistolets ?! Welkom havermoutpannenkoeken en toast met zalm en avocado!

Tussen 17 april en 1 mei 2023 kon je in het woonzorgcentrum Haerlebout de tentoonstelling “Vergezicht dichtbij” bezoeken.“Vergezicht dichtbij” is een tentoonstelling met werken van bewoner Gerard Marteel.
 

Anderhalf jaar geleden was het woonzorgcentrum Haerlebout één van de 20 organisaties die mocht deelnemen aan het verandertraject ‘Ik, jij, samen Mens’. Gedurende die tijd werden wij ondersteund door het Expertisecentrum Dementie.

Ook in 2023 zet de groep van assistentiewoningen Duinroos hun deuren open!

 

groep van assistentiewoningen De Zandhille viert zijn 25-jarig bestaan.

Ons motto: samen sterk, zelfstandig apart

Wij vierden dit jubileum niet alleen. Alle bewoners, medewerkers van ADL Cluster en De Zandhille werden uitgenodigd voor een feestelijke namiddag.  

Squatina gaat voor kleur en het mix and match aanbod in werkkledij!

Het zat er al een tijdje aan te komen… De werkkledij binnen Squatina is aan vervanging toe!

Werkkledij

Onze werkkledij moet comfortabel zijn, goed gewassen kunnen worden en last but not least: de waarden van onze huizen uitstralen.
De visie van Squatina is om die huiselijkheid te verhogen.