Haerlebout en Duinroos vieren 10-jarig bestaan

Haerlebout en Duinroos vieren 10-jarig bestaan!

10 jaar Haerlebout en Duinroos! 

Om die reden werd er op 28 juni een ganse feestdag georganiseerd! ’s Middags konden bewoners en medewerkers genieten van een heerlijke BBQ met een optreden en aansluitend een dessertbuffet. ’s Avonds ging Squatina voor een gezellig samenzijn met alle medewerkers van Haerlebout met een toffe quiz!

Hartelijk wonen en werken in een unieke omgeving -> daar gaan wij voor!
 

10 jaar Haerlebout en Duinroos, hoe was het? De laatste jaren merkten wij een andere zorgnood op bij bewoners. Om die redenen zijn wij opgestart met het verandertraject ‘Ik, jij, samen Mens’. Gedurende die tijd werden wij ondersteund door het Expertisecentrum Dementie. Wij streven ernaar dat iedereen, met of zonder dementie, zijn rol in de samenleving volwaardig kan opnemen.

Er zijn in Haerlebout meerdere werkgroepen ontstaan zoals het palliatief supportteam, de werkgroep maaltijdgebeuren, werkgroep dementie, … Deze groepen nemen regelmatig initiatieven die al fijne realisaties hebben opgeleverd. Als kers op de taart werd dankzij tal van evenementen, acties, initiatieven én een gulle bijdrage van vzw Squatina een duofiets aangekocht! Naast het gegeven dat beweging gezond is, willen wij de sterktes van elke mens in de spotlight zetten. Zowel binnen als buiten de muren van ons woonzorgcentrum! Jaarlijks keren vaste evenementen terug zoals onze Kerstmarkt, opendeurdag Duinroos, ….

Haerlebout en Duinroos

Digitale groei 10 jaar geleden was er binnen onze voorziening geen sprake van ‘aanwezigheid op het internet’. Dagelijks vinden heel wat mensen de weg naar onze vernieuwde website. En wat even belangrijk is: onze communicatie naar bewoners en familie gaat op deze manier een pak vlotter. Bij ouderenzorg wordt vaak gedacht aan de manier van wonen en de hulp die daarbij komt kijken. Maar dagbesteding is ook een belangrijk element in de zorg. Hierbij willen wij bewoners helpen zoeken naar activiteiten die voor hen betekenisvol zijn en hen de dingen laten doen die ze graag doen. Via sociale media bieden wij een blik op het dagdagelijks leven binnen Haerlebout en Duinroos.

Wist je dat? Gebruikers die in een assistentiewoning van Duinroos wonen kunnen deelnemen aan deze initiatieven. Hierdoor creëren wij een gevarieerd publiek tussen bewoners van Haerlebout en gebruikers van Duinroos.

Haerlebout Duinroos

Sinds de start, 10 jaar geleden, zijn er nog zeven bewoners, acht gebruikers van Duinroos en tien medewerkers aanwezig! Wij polsten even naar de ervaringen bij de mensen van het eerste uur.

Ann (medewerker): het luchtige en kleurrijke karakter creëert een B&B-gevoel, ik word daar welgezind van!

Kristien (medewerker) benadrukt de kracht van de voorziening. Collega’s worden vrienden, bewoners zijn als familie. Zo hebben wij direct 3 soaps binnen Haerlebout ? Friends, Thuis en Familie.

Juliette en André (gebruikers Duinroos): mijn man was hier in het begin niet graag. Door de verhuis was hij zijn volkstuintje kwijtgeraakt maar binnen Haerlebout hebben ze een stuk grond vrijgemaakt waar André zijn eigen serre heeft opgezet en waar hij zijn groenten kan verder kweken. Sindsdien straalt André terug!

Mogen wij even dromen? Op onze bucketlist staat nog het volgende: tuinproject. Deze wordt momenteel niet optimaal benut en wij zouden graag de tuinen rondom Haerlebout en Duinroos toegankelijker maken voor onze bewoners zodat hun leefwereld daar ook verder kan gezet worden.

Op naar meer! 

adl Cluster & VTI Oostende vieren inspirerende samenwerking

adl Cluster en VTI Oostende kijken trots terug op een prachtig traject van samenwerking dat een mooie transformatie heeft gebracht in het ADL Cluster Oostende. Deze gezamenlijke inspanning benadrukt het belang van inclusie, maatschappelijke betrokkenheid en levensvreugde in het hart van onze badstad.

lees meer alle berichten

samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Samen tegen eenzaamheid: klein gebaar, grote impact

Help je mee aan het creëren van een warme, verbonden gemeenschap?

Eenzaamheid aanpakken begint met eenvoudige, liefdevolle gebaren. Of het nu gaat om een vriendelijk 'hallo', een telefoontje naar een oude bekende, of het buitenzetten van de vuilnisbak voor de buurman – elk gebaar telt!

Samen kunnen we bruggen bouwen, harten verwarmen en eenzaamheid aanpakken. Maak jij samen mee het verschil? 

lees meer alle berichten