HB

10de editie Week van de Valpreventie 2021

In de week van 19 april ging de 10de editie door van de Week van de Valpreventie. De slogan dit jaar is “Eén tegen allen, allen tegen vallen”. Wij kregen heel wat opdrachten in het kader van de provincie-battle. 

De EKA-teamleden van Engelendale, Haerlebout en ’t Ponton voelden zich direct geroepen om hier volop mee aan de slag te gaan!
Ze sloegen de handen in elkaar en in deze week werden heel wat leuke activiteiten en heuse ‘challenges’ georganiseerd. Allerlei handige tips werden in het rond gestrooid. Via de Facebookpagina’s konden jullie alles van nabij meevolgen.

Pt

Opdracht 1: “Start de week actief”

Samen met Saartje Vandendriessche, jullie kennen haar zeker en vast van Eén, kregen wij een instructiefilmpje. Daarin werden heel wat oefeningen uitgelegd, waarbij zowel fitte ouderen als minder mobiele deelnemers (al zittend) kunnen bewegen.

eng
cdv

Opdracht 2: “In de smaak vallen”

De medewerkers van de keuken maken lekkere en gezonde maaltijd klaar. Deze week werd er nog meer ingezet op het in de kijker zetten van eiwitrijke voeding die perfect past in een gezond eetpatroon. Na afloop van de Week van de Valpreventie worden de beste recepten uitgekozen om te bundelen in een receptenboekje!

pt

Opdracht 3: “Wandelen zonder vallen”

Een wandeling in de buurt is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij werden gevraagd om alle knelpunten en pijnlijke voorbeelden vast te leggen. Maar wij zetten even graag de positieve zaken ook in de kijker en brainstormden volop over mogelijke oplossingen die het wandelen in de buurt aangenamer kunnen maken.

hb

Opdracht 4: “Zet je beste schoentje voor”

Hier was de opdracht vrij simpel! Maak een zo lang mogelijke schoenenrij: zet zoveel als mogelijk verschillende valveilige schoenen na elkaar…

In 't Ponton deden ze dit zo: Facebook

Maar wat is valveilig schoeisel? Hier vinden jullie een handige link om veilige schoenen te herkennen: Veilig schoeisel

Kortom onze voorzieningen hebben hun beste beentje voor gezet om alles tot een goed eind te brengen!

eng
eng

Wat is het verschil tussen een vertrouwenspersoon en een vertegenwoordiger? Kan ik beide aanduiden?

Weinig ouderen stellen een vertrouwenspersoon of vertegenwoordiger aan. En dat is spijtig. Want de meesten onder hen voelen zich een pak gerust wanneer zij weten dat een persoon van hun keuze hen kan bijstaan in hun contacten met zorgverleners of hen kan vertegenwoordigen wanneer zij hun patiëntenrechten zelf niet meer kunnen uitoefenen.

Daarom lanceert de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid een campagne om ouderen op de hoogte te brengen van de mogelijkheid om een vertrouwenspersoon en/of een vertegenwoordiger aan te duiden.

Wil jij hier meer informatie over?

  • gaw De Zandhille: Nancy Smisaert
  • wzc Engelendale: Anne Deceur
  • wzc Haerlebout/gaw Duinroos: Francine Allemeersch
  • wzc ’t Ponton: Sofie Vanlandschoot
lees meer alle berichten

10de editie Week van de Valpreventie 2021

In de week van 19 april ging de 10de editie door van de Week van de Valpreventie. De slogan dit jaar is “Eén tegen allen, allen tegen vallen”. Wij kregen heel wat opdrachten in het kader van de provincie-battle. 

 

lees meer alle berichten